Equus? Jak může chovatel vydělávat

05.05.2011 21:53

Equus jsou body ve hře. K dispozici můžete mít 2 typy účtů - účet chovatele a účet jezdeckého centra. Tento článek je o chovatelském účtu.

Možnosti výdělku jsou popsané v nápovědě:

  • Lekce: Váš kůň vydělá určitou částku Equus, která závisí na Vašem jezdeckém centru
  • Práce: Každý den můžete vydělávat plat, pokud jste se předchozí den připojili do hry a postarali se alespoň o jednoho koně (přehled mezd ve FAQ)
  • Soutěže, ve kterých běží Vaši koně
  • Nabídky připouštění Vašimi hřebci (až 7 500)
  • Prodej koní
  • Prodej hnoje
  • Prodej předmětů do obchodu.
  • Výměna položek na Černém trhu za Equus (až 200 000)
  • Použití pasu k navýšení rezervy Equus
     

Za zmínku stojí i dokočení tutorialu - úvodních misí, kde lze získat mimo jiné i slušnou rezervu Equus

 

Lekce  pohybují okolo 40-60 Equus a lze je poskytovat s každým koněm jednou denně. Lekce tvá 2 hodiny a ubere kolem 30% energie.

 

Práce je automaticky vykonávána. Pokud se den nepřipojíš, pouze nedostaneš výplatu, jinak se nic neděje. V úvodních misích máš za úkol stát se stáníkem. Práci můžeš změnit po té, co ti vyprší smlouva. Užitatel se od 10. dne registrace může stát lektorem, ti mají vyšší plat. Majitel jezdeckého může každých 10 dní zvýšit plat až o 30 Equus, aby si svého zaměstnance udržel :) 

  • Stájník: 0 dní
  • Lektor: 10 dní
  • Podkovář: 40 dní
  • Sedlář: 120 dní 

Nabídku zaměstnání najdeš v záložce Profil -> Moje práce den po té, co ti vyprší stávající smlouva.

 

Soutěže obvykle nepřinášejí velké výsledky jenorázově, celkově však kůň může za život vyhrát desítky tisíc. Jak si vybírat soutěže vhodné pro tvého koně se dočteš v jiném článku :)

 

K připouštění nabízej svého nejlepšího hřebce s vysokým genetickým potenciálem a BLUP. Čím nižší, tím nižší by měla být cena připouštění. Nejnižší možná sazba je 200 Equus. Měj na paměti, že nabídek k připouštění je mnoho! Tvůj kůň tedy musí něčím zaujmout - nízkou cenou, vysokým GP (genetickm potenciálem) a/nebo vysokým BLUP, nejlépe kombinací všeho :) Po té, co někdo tvou nabídku přijme, nabídka připouštění zmizí.

 

Prodej koní je možné po 10 dnech registrace nebo zakoupením obchodního klíče (2 pasy). Koně můžeš nabídnout z jeho stránky (kolečko nad jménem - Prodat), nebo na stránce Prodeje (Chov -> Prodeje). Pokud nemáš 30 odsloužených dní, můžeš využívat pouze aukce.  Aukce je prodej, který je časově omezený a cena se může zvyšovat, dokud aukce neskončí. Koně získává ten, kdo nabídne nejvíce. Každá aukce trvá 3 dny, až pak dostaneš za koně body. Do té doby máš koně u sebe, ale nemůžeš se o něj starat. Zůstane v přesně takovém stavu, v jakém jsi ho nabídl/a k prodeji.

Při výhodném nákupu a výhodném prodeji si lze vydělat stovky i tisíce Equus rychle a s minimem práce ;)

 

Prodej hnoje a vybavení je nejlepší způsob, jak si rychle navýšit rezervu. V obchodě najdeš odkaz prodat moje předměty. Paní Hubertová od tebe vykoupí vše za polovičná cenu, za jakou se to dá v obchodě nakoupit. Můžeš prodat nejen trus, který koně každou noc vyprodukují, ale i jablka, tuříny, drtě, sedla a uzdečky, které se často objevují jako Ufo nebo je dostaneš jako odměnu za splněné úkoly. 

 

Výměna položek z černého trhu je přístupná po 10 dnech registrace a najdeš ji v obchodu, hned vedle tlačítka k prodeji předmětů. Výměnu nebo prodej předmětu je možné provést jen 1x týdně. Cenné předměty můžeš prodat za slušnou částku, ale měj soudnost, aby tvou nabídku vůbec někdo přijal. 

 

Vždy si nechávej dostatečnou rezervu Equus, abys měl/a na zaplacení jezdeckýc center, krmení a veterináře, když připouštíš klisnu. Vhneš se tk nepříjemným překvapení.