Jak dosáhnout 30let koně? (a získat tak pas zdarma)

27.06.2011 22:35

Péče o starého koně

Když už nadešel jeho čas a koníkovi je 25 let, je třeba se o něj starat šetrně. Pokuste se zajistit, aby do 25. roku vkročil se 100% zdravím. Pokud chcete jako útěchu za smrt svého koně pas, je třeba vydržet s koníkem do jeho (minimálně) 30 let. Jak na to? Můj způsob je tento:

V první řadě s koníkem už nedělejte lekce, tréninky, závody, vyjížďky. Nic, co by mu ubíralo energii. Nepomáhá ani dávat koníka na pastvu či do boxu. Všechno snižuje. Takže jakmile se koník v 8 ráno probudí, je třeba jej nakrmit, vyčistit, pohladit a napojit. Pokud máte mrkev a tuřín, dejte i to, potom zdraví klesá méně. Je to divné, ale koník půjde spát v 10:30 jeho času. Pokud toto budete dodržovat, bez problémů se dokodrcáte na 30 rok koně a pak jej už můžete nechat umřít. (Třeba tak, že ho jen dáte spát bez jakékoliv péče).

***

Tolik zajímavý tip od uživatelky bona. Za koně, který zemře ve více než 30 letech dosteneš pas. Jelikož koník musí zemřít, je samozřejmé, že nesmí mít kámen mudrců. Takto můžeš získat maximálně 10 pasů za 30 dní pasů měsíčně :)

Koník musí zemřít minimálně ve věku 30 let a 2 měsíce. V tomto věku už ho silnější povahy mohou nechat zemřít tak trochu předčasně :) špatnou péči, o pas nepřijdete.

Koně s morpehovými pažemi bez kamene mudrců tyto paže mají až do smrti.

Koně bez kamene mudrců i ve stáří "postaví na nohy" černá orchidej, zdraví bude opět 100%, ale dále klesá.