Jak nejlépe připravit koně do závodů

27.06.2011 22:47

Ve fóru se čas od času objeví dotaz, který asi napadne každého, kdo se ve hře začne víc rozkoukávat a všímat si nejlepších koní: Jak to, že někteří koně mají dovednosti i 600 nebo 700? Můj kůň má sotva něco přes 400.

Pokusím se vám v základních dodech přiblížit "tajemství" těchto koní. Nerozčilujte se, že jsou za tím předměty z černého trhu :) dají se získat s trochou štěstí i bez pasů, nebo pomocí pasů zdarma. Jinak řečeno - není to jen o penězích.

 

1, Pořiďte si hříbě od rodičů s BLUP 100, na klisnu použijte Slzy afrodité, vrozené docednosti se tak zvýší o 50%, začínáte s koníkem s dovednostmi přes 100.

2, Koníka umístěte do jezdeckého centra s lektorem, kvalitními loukami a nejlépe i sprchou - trénujete rychleji, protože sprcha šetří desetinu energie z každé akce.

3, Pořiďte hříběti mazlíčka, který přidává dovednosti - oceníte hlavně u březí klisny a v době, kdy už u koně není co trénovat a tále je ještě mladý.

4, Jakmile to jde (kolem 1 roku  10 měsíců), dejte koni Vodu mládí, tak bude stárnout po jednom měsíci místo po dvou a umožní vám dát koni 2x tolik lekcí, což je pro vysoké dovednsoti nezbytné! Koni dávejte lekce každý den!

5, Dejte koni Nyxův balíček. Morpheovy paže vám umožní dokončit trénink v jediný den, Chronův časovač urychlý zisk dovedností z tréninku, vyjížděk a soutěží, Nyxova hvězda vám prodlouží den koně o 2 hodiny, což opět umožní dokončit trénink rychleji, kámen mudrců zajistí, že vaše investice neodejde do věčných lovišť :) Ačkoli balíček není pro trénink nejnutnější, doporučuji alespoň Morpeovy paže, jinak budete trénovat věčně!

6, Atalanův balíček obsahuje kromě skvělých dovednostních bonusů i Philotino pohlazení. Jedno pohlazení může koni dát až 12% energie (čím nižší energii kůň má, tím více pohlazení přidá), takže váš kůň tíkává až 12% energie navíc.

7, Koni s kamenem mudrců se vyplatí dát kusy oblaku. Je lepší dát mu je dřív než ve 25 letech, protože hry s mazlíčkem v mladším věku ubírají méně energie. Maximum 20kusů oblaků prodlouží život koně o 80 měsíců - to je s vodou mládí 80 lekcí!

...

Takto získáte koně s dovednostmi přes 600. Není nutné použít na koně všechno, ale je dobré vědět, jak dobrého koně dosáhnout a i u koní bez výbavy nezapomínat na lekce!