Jak vydělává jezdecé centrum

20.05.2011 22:26

Tento článek by měl být shrnutím možností výdělků jezdeckých center. Není jich moc a je škoda propásnout každou šanci :)

 

Ustájení koní

Cena ustájení se pohybuje mezi 10-25 Equus denně, což nemůže JC dost dobře uživit. Proot do začátku radím - nenastavuj zbytečně vysokou cenu ustájení a raději si udržuj dostatečnou zásobu Equus.

 

Spekulace s hnojem = nákup trusu a výroba hnojiva

Je nejsnazší a nejrychlejší výdělek JC, vhodný hlavně v začátcích, kdy se každý Equus počítá. Funguje to takto:


V obchodě JC nakoupíš trus. Chce to být rychlý a často sledovat stránku, protože většinu dne trus mizí bleskovou rychlostí. Jedná se o tentýž trus, který majitelé koní prodávají do obchodu pro chovatele za 3 Equus :) tentýž trus v dostupném počtu kupujeme v obchodě jezdeckého centra za 6 Equus a není jiná cesta, jak ho do JC dostat. Tak tedy kupujeme trus, ideálně 1000 kusů, což je limit na jeden den. Nakoupíme maximální možné množství, přjdeme na stráku Louky JC a tam klikneme na "Vyrábět hnůj z trusu" Z 25 jednotek trusu můžeš vyrobit jedno kvalitní hnojivo, které si můžeš nechat, ale ze začátku je lepšíprodávat ho do obchodu, kde za něj dostateš 190 Equus. Za 25 jednotek trusu zapatíš 150 Equus, takže na každém hnojivu vyděláš 40 Equus. Celkem tak denně můžeš pro své JC vydělat 1 600 Equus!

 

Pěstování plodin

Pěstovat plodiny je možné až na 5 loukách najednou, včetně skleníku. Každá plodina roste v jiném ročním období, má jinou cenu, jiný výnos, jiné využití. Skleník může mít JC pouze jeden a je v něm možné pěstovat celoročně kteroukoli plodinu. Na louku je navíc možné umístit strašáka, strašík zvyšuje výnos o 50%:

 

Na loukách, které se využívají jako pastviny, není možné nic pěstovat! Pěstováním louky samozřejmě také ztrácejí úrodnost. Nižší úrodnost znamená nižší výnos plodin.

 

POZOR! Mrkev je pro koně ustájené v JC zdarma, zvyšuje prestiž a koním přidává 6% energie denně. Jiné plodiny podávat koním nelze, pouze ve formě energetické drtě.

 

Ostatní plodiny jsou určeny buď ke zpětnému odprodání zpět do obchodu(tuřín výhradně slouží k výdělku pro JC), k výrobě drtí (louky-výroba drceného krmiva) a ze lnu a pšenice získává JC i podestýlku. Tu je možno prodat, nebo si ji nechat pro vlastní použití.

 

 

Diskusní téma: Jak vydělává jezdecé centrum

Re: Přeztiš soutěže

Datum: 01.12.2012 | Vložil: ladik12

je to obtížností - lehké snižují, těžké zvyšují

Poraďte pls

Datum: 29.12.2011 | Vložil: Darina

Udělala sem si jezdecký centrum a teď ho chci vymazat a udělat si jiný jde to vůbec???

Re: Poraďte pls

Datum: 02.02.2012 | Vložil: Agaxi2675

Jde to,je to v kanceláři ve správě.

Re: Poraďte pls

Datum: 11.03.2012 | Vložil: sara...

ja ti to neumim visvetlit ale kdiž si das do pratel sara43 tati to visvetli

Re: Poraďte pls

Datum: 15.03.2012 | Vložil: svetla

jo jde

Re: Poraďte pls

Datum: 20.04.2012 | Vložil: actilek

ano jde, jdi do kanceláře-správa a tam to uvidíš :)

Pěstování

Datum: 04.12.2011 | Vložil: Sundy

Nemůžu najít stráánku kde by bylo v jaém ročním období se jaká plodina pěstuje. Prosííím pomoc

Re: Pěstování

Datum: 06.12.2011 | Vložil: Adélka d.

Jdi na stránku luk najeď na + u jakékoliv louky ležící ladem a klikni na "Pěstovat plodiny".Otevřela se ti stránka kde je napsáno : co je to za plodinu, v jakém ročním období se pěstuje a jak dlouho trvá růst.

Re: Pěstování

Datum: 17.12.2012 | Vložil: ladik12

podívej se na období, kdy se má pěstovat. najdeš jej na jezdecké centrum - pěstovat plodiny. je to jisté - ječmen, oves, mrkev a len jdou pěstovat na jaře, tuřín s pšenicí se pěstují až v létě, a také na podzim se dají pěstovat jablka i pasy (na pasy je nutná 5hektarová úrodná louka s 5 kusy hnoje, stejně z toho vyroste jen jeden pas) a v zimě vůbec nic.

Datum: 23.11.2011 | Vložil: modelka123

já jsem si to ani nečetla

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Přidat nový příspěvek