Jak vydělává jezdecé centrum

20.05.2011 22:26

Tento článek by měl být shrnutím možností výdělků jezdeckých center. Není jich moc a je škoda propásnout každou šanci :)

 

Ustájení koní

Cena ustájení se pohybuje mezi 10-25 Equus denně, což nemůže JC dost dobře uživit. Proot do začátku radím - nenastavuj zbytečně vysokou cenu ustájení a raději si udržuj dostatečnou zásobu Equus.

 

Spekulace s hnojem = nákup trusu a výroba hnojiva

Je nejsnazší a nejrychlejší výdělek JC, vhodný hlavně v začátcích, kdy se každý Equus počítá. Funguje to takto:


V obchodě JC nakoupíš trus. Chce to být rychlý a často sledovat stránku, protože většinu dne trus mizí bleskovou rychlostí. Jedná se o tentýž trus, který majitelé koní prodávají do obchodu pro chovatele za 3 Equus :) tentýž trus v dostupném počtu kupujeme v obchodě jezdeckého centra za 6 Equus a není jiná cesta, jak ho do JC dostat. Tak tedy kupujeme trus, ideálně 1000 kusů, což je limit na jeden den. Nakoupíme maximální možné množství, přjdeme na stráku Louky JC a tam klikneme na "Vyrábět hnůj z trusu" Z 25 jednotek trusu můžeš vyrobit jedno kvalitní hnojivo, které si můžeš nechat, ale ze začátku je lepšíprodávat ho do obchodu, kde za něj dostateš 190 Equus. Za 25 jednotek trusu zapatíš 150 Equus, takže na každém hnojivu vyděláš 40 Equus. Celkem tak denně můžeš pro své JC vydělat 1 600 Equus!

 

Pěstování plodin

Pěstovat plodiny je možné až na 5 loukách najednou, včetně skleníku. Každá plodina roste v jiném ročním období, má jinou cenu, jiný výnos, jiné využití. Skleník může mít JC pouze jeden a je v něm možné pěstovat celoročně kteroukoli plodinu. Na louku je navíc možné umístit strašáka, strašík zvyšuje výnos o 50%:

 

Na loukách, které se využívají jako pastviny, není možné nic pěstovat! Pěstováním louky samozřejmě také ztrácejí úrodnost. Nižší úrodnost znamená nižší výnos plodin.

 

POZOR! Mrkev je pro koně ustájené v JC zdarma, zvyšuje prestiž a koním přidává 6% energie denně. Jiné plodiny podávat koním nelze, pouze ve formě energetické drtě.

 

Ostatní plodiny jsou určeny buď ke zpětnému odprodání zpět do obchodu(tuřín výhradně slouží k výdělku pro JC), k výrobě drtí (louky-výroba drceného krmiva) a ze lnu a pšenice získává JC i podestýlku. Tu je možno prodat, nebo si ji nechat pro vlastní použití.

 

 

Diskusní téma: Jak vydělává jezdecé centrum

výnosy z luk

Datum: 29.06.2011 | Vložil: evika

5ha louka + strašák 1607 ks tuřínu
5ha louka + strašák 929 lněné podestýlky a 12 384 lnu.

Len

Datum: 25.06.2011 | Vložil: Kiera

Já jsem zasadila len na 2H pole se 100% úrodnosti, hnojivo K

sklidila jsem 239 podestýlky a 3184x len

trus

Datum: 08.06.2011 | Vložil: Triiss

Ano je to zdlouhavé ale zase mě baví číhat, kdy bude trus v prodeji :-)

Počítala jsem výnosnost plodin, a pokud z plodin uděláte energetickou drť, vyděláte dvojnásobek.

A pozor na bouřky, napodle mi odnesly 2% úrody.

Re: trus

Datum: 13.06.2011 | Vložil: Maratus

hojda,
to že vyděláš za drtě 2x tolik než za plodiny - parádní info
zrovna ve hře dělám pruskum kolik se dá sklidit kterých plodin až to dám do dromady přidám to sem

Pěstování Plodin

Datum: 03.06.2011 | Vložil: Maratus

snad to bude co platný
právě sem sklidil

1 hektar urodné louky zaseto na 100% urodnosti
hnojivo K
plodina - Tuřín sklizeno 209 kusů

Super!

Datum: 25.05.2011 | Vložil: Cocconutt

Moc mi pomohl návod na vydělávání peněz v JC, samozřejmě předělávání trusu na hnůj.. Je to zdlouhavé, ale stojí to za to :)

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Přidat nový příspěvek