Jak začít s jezdeckým cetrem

12.05.2011 19:45

Jezdecké centrum si můžeš založit po 20 odpracovaných dnech nebo si za 2 pasy koupit Obchodní klíč.

Jezdecké centrum (dále jen JC) si založíš snadno v Kanceláři jezdeckého centra. Odporučuji přečíst nápovědu, ačkoli to podstatné včetně stategie, kterou v nápovědě nenajdeš, se dočteš i tady :)

 

Krok 1 - Založení

K založení JC nepotřebuješ žádné body, každé JC získává 25 000 Equus do začátku. Je dobré mít stále na paměti, že mezi účtem chovatele a jezdeckého centra neexistuje žádná souvislost a body ani předměty nelze převádět. Jediné, co lze využít pro obě dvě hry, jsou tvé pasy.

 

Vybereš si tedy název svého JC, minimální dovednosti koní a cenu ustájení a JC je hotové! Tedy existuje, hotové zdaleka ještě není. Ale hned z počátku je dobré si uvědomit, že by mělo mít pěkné jméno. Nijak složité a doplněné kdejakými znaky, není to praktické. Než si centrum získá prestiž, doporučuji nechat minimální dovednosti koní na 0 a cenu ustájení zvolit v rozmezí 10-15. Tak bude centrum spolehlivě rychle plné. Časem je možné dovednosti i cenu zvyšovat, aby byly úměrné kvalitě centra.

 

Krok 2 - Vybavení

Jezdecké centrum nemůže být bez boxů a pastvin.

 

Boxy

Podle pravidel má každý majitel nárok na 1 box za 3 dny strávené na Howrse, takže 21. den na Howrse si můžete založit JC se 7 boxy. Je však potřeba dobře počítat! Boxy nejsou všechno. Do boxu je nutné koupit podestýlku. Časem je možné ji vypěstovat, z počátku ale není jiná možnost, než ji zakoupit v obchodě. Čím lepší podestýlka, tím větší prestiž. Tak je to s i boxy, kterých je na výběr více druhů a ceny se velmi liší.

 

Boxy se opotřebovávají každým dnem. Tomu nelze předcházet a opotřebení boxů není na závadu. Když je box opotřebený ze 75%, je nutné ho opravit, protože 100%  opotřebený box se úplně zničí. Oprava jednoho boxu stojí 200 Equus.

 

Louky

Každý kůň v centru (1 box=1 kůň) by měl mít k dispozici půl hektaru louky. Nejmenší louka má 1 hektar, vystačí tedy pro dva koně. Střední louka má 2 hektary, je vhodná až pro 4 koně, velká louka má 5 a hektarů a vejde se na ní tedy až 10 koní.

 

Louky mají různé velikosti, ale také různou úrodnost. Obojí se odráží v ceně, proto je třeba dobře počítat. Úrodná louka je lepší nejen kvůli prestiži, ale také více vydělá, pěstujeme-li na ní plodiny.

 

Louky používáním ztrácí úrodnost, proto je dobré mít více pastvin, aby se některá čas od času nechala ležet ladem a úrodnost se vrátila zpět na 100% nebo 50% dle kvality louky. Úrodnost se zvyšuje:

jaro: 1% denně

léto: 3% denně

podzim: 1% denně

zima: 0,2% denně

 

Pěstování plodin slouží jednak k zvýšení prestiže a kvality centra (mrkev, výroba energetických drtí), jednak k výdělkům. Pěstovat plodiny lze maximálně na 5 loukách najednou. Každá plodina má své období, kdy ji lze pěstovat. Více ve "Jak může jezdecké centrum vydělávat"

 

Skleník se počítá mezi louky. Lze na něm pěstovat celorčně cokoli, kromě jablek. Skleník může mít jezdecké centrum jen jeden. Má 2 hektary a nelze do něj dát strašáka.

 

Strašak zvyšuje výnos louky o 50%, po umístění ho nelze ho přemístit z louky na louku. 

 

Zaměstnanci

Pro méně než 20 boxů není nutné shánět zaměstnance. Více o zaměstnancích v článku "Prestiž jezdeckého centra" Je však vhodné najmout lektora. Díky němu tvé JC může poskytovat lekce, což by měla být samozřejmost.

 

Soutěže

Každé JC může pořádat soutěže i bez nákupu závodní dráhy. Závodní dráha umožňuje pořádat více než jednu soutěž v každé disciplíně denně. Soutěže můžeš vytvořit v Jezdecké centrum-soutěže. U závodů pouze nastavíš dovednosti koní, u drezury prvky, u překážkového dostihu a parkuru vytváříš závodní dráhu. Pozor na zatáčky, dráha se musí vyjít do vyznačeného prostoru. Vlevo nad obrázkem je šipka zpět, kterou můžeš krok za krokem svů výtvor rušit . Doporučuji vůbec nepoužívat rovinyk, jen prodlužují dráhu a ubírají koním energii, přitom výrazně neovlivňují obtížnost. Opravdu tam nemusí být a každý si raději vybere soutěž, která ubere méně energie. Po uložení dráhy zkontroluj oblížnost, jestli není až příliš vysoká.

Nemusíš se bát, že by výhry v soutěžích platilo JC. Neplatí, ale také za pořádání soutěží nemá nic víc než prestiž.

 

Diskusní téma: Jak začít s jezdeckým cetrem

louky

Datum: 14.11.2013 | Vložil: Cremlola

Nejlepší si je pořídit 2x tolik luk,kolik je potřeba a
vždy je vyměnit když mají jedna polovina luk 99%
úrodnosti.Doufám že to pomohlo :)

jc

Datum: 25.01.2013 | Vložil: niki skypi

mám v mém jc 3 božské koně a pořád tam není božský znak. proč?

Re: jc

Datum: 27.01.2013 | Vložil: Eruvië

Myslím že jich tam musíš mít alespoň pět O.o

Re: jc

Datum: 12.01.2014 | Vložil: aničkasaurus

musíš jich tam mít aspoň 5 jinak to tam nebude.já tam taky měla asi 3 božáky a nebylo to tam :)

Zpírování tvého článku!!!!!

Datum: 04.09.2012 | Vložil: není to jedno?

Na téhle stránce je přesně okopírovaný tvůj článek:
vsezhowrse.websnadno.cz/Jak-zacit-s-jezdeckym-cetrem.html

Podestýlky

Datum: 28.08.2012 | Vložil: monocerus

Ahoj jak mám dát podestýlku do boxu

Re: Podestýlky

Datum: 12.01.2014 | Vložil: aničkasaurus

dáš boxy pak tam najdeš tlačítko správa podestýlky v mích boxech a tam si vybereš podestýlku:)

JC

Datum: 28.04.2012 | Vložil: petřvalská

pomohlo mi to docela protože se mi zas nové JC nectělo přemýšlet

...

Datum: 15.03.2012 | Vložil: Anna

co mám dělat když mi dojdou peníze v JC ?? :( :O

Re: ...

Datum: 20.08.2012 | Vložil: loveisme♥

zkus poprosit majitele koní v tvém JC, aby si prodlužovali pobyty a zvyš denní sazbu z ... equus na 25 nebo 20 equus!

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>

Přidat nový příspěvek