Prestiž a kvalita jezdeckého cetra

20.05.2011 21:17

Kvalita jezdeckého cetra určuje prestiž, tedy víceméně. Ne vždy to tak je, proto je vhodné se před ustájením koně podívat na stránku JC, jestli mu prestiž nedělá jen množství boxů, které ale nemají dostatek stájníků a louky nejsou nedostatečné a špinavé, což je nevýhodné vzhledem k tomu, že čisté a úrodné louky dodávají koním na pastvě energii a morálku.

 

Faktrory určující prestiž a co pro to udělat:

V nápovědě se dočteme, že na prestiž JC má vliv mnoho faktorů, přičmež nejdůležitější jsou "klíčové body jezdeckého centra" (najdeš na stránce centra vpravo nahoře - hvězdičky) - louky, boxy, ustájení koně, soutěže. 

 

Boxy

Roli hraje počet boxů, jejich velikost, podestýlka a čistota. Na každých 20 boxů je potřeba najmout stájníka, pro prvních 20 boxů funguje "automatický" stájník  Ideální je vypěstovat si lněnou podestýlku. 

 

Pokud máš velké čisté boxy s lněnou podestýlkou a v klíčových bodech JC stále nemáš u boxů 100%, pak je to nedostatkem zdravotních drtí. Počet zdravotních drtí ovlivňuje kvalitu boxů. Logicky čím více má JC boxů, tím více zdravotních drtí potřebuje. 

 

Boxy lze vylepšit sprachami. Sprcha sice nezvýší prestiž, ale především kůň, který ji má v boxu (jednu sprchu lze přiřadit k jednomu boxu), spotřebuje o 10% méně energie při všech činnostech. To znamená, že pokud koně přihlásíš na závod, který ubírá 10% energie, se sprchou tvému koni ubere jen 9%. Vyjížďka, která normálně ubírá 20%, ubere koni jen 18% atd. Sprchy se dají koupit na Černém trhu jezdeckého centra. 

 

Louky

Prestižní centrum potřebuje úrodné, čisté a dostatečně prostorné louky. Není chyba začít s méně úrodnými loukami, ale když našetříš na úrodnou, investuj do ní. Stejně jako u boxů, stará se o čistotu louky stájník. Pro prvních 20 boxů je zdarma, pro dalších 20 je nutné nějakého najmout, aby louky nebyly špinavé. 

 

Louky je potřeba nechat čas od času ležet ladem, aby se jim vrátila úrodnost, proto je potřeba mít jich v zásobě více.

 

Tip: Není nutné pošilhávat hned po velkých úrodných loukách, které jsou velim drahé. Prestiž nijak neovlivní, když si místo dvou velkých luk nakoupíš 5 středních. Velké úrodné louky doporučuji hlavně pro pěstování plodin. 

 

Lekce

Lektor v JC být nemusí, ale rozhodně je lepší, pokud ho JC má. Může tak nabízet lepší lekce s ustájenými koňmi. Lekce přidávají koním dovednosti ve dvou nejlepších disciplínách a majiteli koni přinášejí zisk. JC tyto lekce neplatí, platí pouze plat instruktora. Kvalita (zisk dovedností) a cena lekcí se odvíjí od prestiže centra, zdraví a úrovně drezury ustájených koní. Lektor by v JC měl být samozřejmostí, stejně jako louky a podestýlka.

 

Zaměstnanci

O stájnících a lektorech už byla řeč. Zbývá tedy sedlář a podkovář. Podkovář vyrábí pro jezdecké centrum podkovy MF, které centrum nabízí všem koním zdarma. Sedlář dodává centru sedla a uzdečky. Bonusy vybavavení závisí na prestiži JC.

 

Plat zaměstnanců ovlivňuje prestiž JC! Proto je výhodné zaměstnávat stále stejné zaměstance, prodlužovat smlouvy a zvyšovat plat na maximum! (zvýšení platu je možné, pokud ve tvém centru zaměstnanec pracuje bez přerušení na stejné pozici alespoň 10 dní).

 

Ustájení koně

Prestiž závisí i na kvalitě koní, kteří obývají tvé JC. K tomu, aby tvé skvělé centrum pronajímalo boxy jen lepším koním slouží nastavení minimálních dovedností (Kancelář JC - ustájení). Samotné nastavení na vysokou hodnotu ovšem prestiž nezvýší, je potřeba volit rozumně a s ohledem na kvalitu JC.

 

Soutěže

Soutěže mají svou vlastní prestiž. Každé JC může pořádat 1 soutěž denně v každé disciplíně. Pořádat soutěže můžeš v Jezdecké centrum->Soutěže. Jejich prestiž souvisí s náročností - čím lepší koně se soutěže zúčastní, tím větší prestiž soutěž získá. Ale když budou soutěže moc těžké, nebudou se jich koně účastnit vůbec. Postupným zvyšováním obtížnosti docílíš toho, že soutěž se bude jezdit a bude mít vyšší výdělky. 

 

Můžeš dokoupit závodní dráhu (každé JC může mít maximálně 2 včetně té, kterou už máš). Díky velké závodní dráze můžeš pořádat až 5 dalších závodu denně, ale pouze ve cvalu či klusu. 

 

Popularita

Popularita znamená, kolik lidí za den zobrazí stránku jezdeckého centra. Popularita JC se zvyšuje obvykle s prestiží - centra v první dvacítce se zobrazují v tabulce a díky tomu je navštěvují "zvědavci" a "konkurence" :) Návštěvnost můžeš vylepšit i inzercí ve fóru (Inzerce jezdeckých center)  a přispíváním do fóra Hra, kde se u tvého příspěvku vždy zobrazí i odkaz na tvé JC. Dále na stránku klikají lidé, kteří se chtějí zaregistrovat a vybírají si, nebo stávající nájemníci, kteří hledají novinky, nebo přemýšlí o prodloužení pobytu. I proto je dobré být s nájemníky v kontaktu.

 

Pozor! Často se stává, že JC hroamdnou poštou nájemníkům spamuje schránky. To je docela dobrý důvod vyhnout se takovému centru obloukem ;) mimochodem - do pošty JC nepatří žádná inzerce a osobní sdělení a žádosti majitele centra. 

Diskusní téma: Prestiž jezdeckého cetra

Přikrývka

Datum: 01.11.2011 | Vložil: Jasan

Ahoj,
kde mohu získat příkrývku pro své JC? D

Re: Přikrývka

Datum: 10.11.2011 | Vložil: Adélka

Buď si ji koupíš (slaměná, piliny), nebo vypěstuješ (jenom lněná)

Přikrývka

Datum: 15.11.2011 | Vložil: Anonym

Ahoj,
došlo k malému nedorozumění. Ty zřejmě myslíš podestýlku, ale já se ptám na přikrývku. Ale díky za odpověď.

Re: Přikrývka

Datum: 17.11.2011 | Vložil: vood

V JC žádné přikrývky nejsou. Ty nachází každý kůň individuálně ve svém boxu bez ohledu na JC.

Re: Přikrývka

Datum: 21.07.2012 | Vložil: Náta10

jseš si jistá že přikrývku? jc přikrývku nemá.

Super

Datum: 07.10.2011 | Vložil: Suzie

Díky tvému blogu jsem hned skušenější!Děkuji za rady,moc!

nic

Datum: 01.09.2011 | Vložil: Scarletty

Díky za rady! Tvůj blok je moc hezkej :D!

<< 1 | 2 | 3

Přidat nový příspěvek